A MŰVÉSZRŐL

Örülök, hogy rám talált!

Gönci András textiliparművész vagyok. 1943-ban születtem Budapesten. Iskoláimat is Budapesten végeztem, 7 évig tanultam művészetet, azután műszaki diplomát szereztem. Sokat rajzoltam, festettem, fotóztam terveztem grafikát, de mindig textilművész akartam lenni.

25 éve találkoztam azzal a technikával amiben megleltem az alkotás sokszinűségének lehetőségét, és azóta ezzel foglalkozom. Kidolgoztam és széleskörben meghonosítottam a modern, esztétikus textilburkolat, textil kép tervezés és készítés valójában ősi módszerét. Sok nagyméretű textil képet terveztem es kiviteleztem. Több mint húsz éve díszítem munkáimmal szállodák középületek, színházak, éttermek és más épületek termeit, különtermeit.

Munkáimat hazámban és Európa-szerte kiállításokon mutattam be. Sok érdekes megbízást kaptam amiket eddig sikerrel teljesítettem. Itthon sokan ismernek és elismernek, de szeretnék csavarogni a világban és másfelé is dolgozni.

Budapest határában csodás környezetben élek, családorvos feleségemmel és három sikeres gyermekemmel. Itt van műtermem is ahol tervezek és a munkáim egy részét itt fejezem be. A munkák kivitelezésére egy nagy műhelyem van a magyar puszta szép, nyugodt vidékén, ami ideális környezet az elmélyült zavartalan alkotásra.

Munkám mellett a sportokat szeretem, önkéntesen sok éve a Magyar alpesi síválogatott edzője vagyok és szeretek windsurfözni.

Szeretnék még sok, hatalmas, szines, vidám textilt készíteni a magam és mindenki más örömére.